40 Vendimias - Sauvignon Blanc - Rueda

Stykpris v/ 1 stk. 119,00 DKK

Stykpris v/ 6 stk. 99,00 DKK 119,00 DKK

75 cl / 12,5 % alkohol

Land: Spanien
Region: Rueda
Drue: 100 % Sauvignon Blanc 
År: 2018
Type: Hvidvin
Velegnet til: Skaldyr, fisk og lyst kød

EGEN IMPORT

 

Denne vin er produceret i forbindelse med den kendte ønologs 40 års jubilæum hos Cuatro Rayas.

Vinen er en lavet på specielt udvalgte  gamle stokke af sorten sauvignon blanc og en af Cuatro Rayas bedste vine.

Efter fermentationen lagres vinen i 5 måneder sammen med naturlige gærrester.

 

Vinen er frugtig, har en klar lysgul farve med grønne toner med en duft af passion og pomelo med undertoner af mynte og hvide blomster.

Vinen er velstruktureret og har en perfekt syreblance med lang eftersmag. 

En anbefalesesværdig vin til fisk og skaldyr!

 

Serveringstemperatur 6-8ºC

 

HVORNÅR LEVERER VI?

Klik og se hvornår vi leverer i dit område

stk.

Læs mere

Om druen

Sauvignon er en relativ nye drue i DO'en Rueda importeret fra Loire i Frankring i 1970'erne. I løbet af 90'erne blev den mere udbredt til at lave blends med. I det seneste årti er der kommet flere vine i området lavet udelukkende på sauvignon blanc og med stor succes.

 

Om området

170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda.

Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet. 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.

Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen i Spanien er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine. 

Vin til mad Fisk, Fjerkræ, Salater, Skaldyr

FÅ GRATIS OPSKRIFTER, GODE RÅD OG TILBUD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her