Økologisk Dansk Flæskesteg ca. 2-2,2 kg

299,00 DKK 349,00 DKK

Smagfuld Dansk Økologisk Flæskesteg af kamsteg

 

2-2,2 kg

Leveres Frossen

 

HVORNÅR LEVERER VI?

Klik og se hvornår vi leverer i dit område

Lagerstatus: På lager
stk.

Vores bedste fif og gode råd til en sprød flæskesteg

Flæskesteg i ovn:

 

Det giver som regel anledning til lidt præstationsangst når flæskestegen skal tilberedes for en flæskesteg skal jo selvfølgelig have sprøde svær. Vi giver dig her vores tip:

 

1. Rids den omhyggeligt og gnid salt ned i rillerne og lade den gerne trække lidt

2. Stil stegen lige i ovnen, dvs så flæskestegen er helt plan - brug evt. staniol

3. Steg ved lav varme de første to timer i almindelig og herefter skruer du ovnen op på 230 grader og giver den ca 1 time ved varmluft. Hold øje med at sværene ikke bliver brændt

4. Hvis sværene ikke er sprøde så sprøjt lidt vand på den og sæt den ind i ovnen igen og brug ovnens grillfunktion i ca. 5 minutter

5. Lad stegen trække et kvarter inden servering. Pak dog aldrig stegen ind med sværen mens den trækker, da sværen så bliver blød. 


Flæskesteg på grill:

 

Når du ridser sværene er det vigtigt, at du ikke skærer ned i kødet. Skærer du ned i kødet, kommer der kødsaft under stegningen og det gør at sværene er meget svære at få sprøde.

 

Husk: Du bør grille stegen ved indirekte varme. Der skal altså ikke kul under flæskestegen, men i kanterne af grillen. Husk låg på grillen!

 

1. Rids stegen omhyggeligt og gnid salt ned i rillerne og lade den gerne trække lidt

2. Steg stegen i 10 minutter på grillen. Sværene har nu åbnet sig, og du kan gnide lidt mere salt i sværene.

3. Hæld lidt vand over flæskestegen med jævne mellemrum. Vandet skal gerne samles op i foliebakken, du har stillet under stegen.

 

Du bør beregne 30 minutters stegetid pr. kilo flæskesteg, uanset om du bruger gasgrill eller kuglegrill med kul/briketter. Vigtigst af alt er, at du steger til stegen har en middelvarme på 75 grader.

 

Når du tager stegen af grillen, bør du pakke kødet – og IKKE sværene – ind i stanniol og lade stegen hvile i 15 minutter. Så fordeler varmen sig bedst.

FÅ GRATIS OPSKRIFTER, GODE RÅD OG TILBUD

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her