Tilbud

Viñedos Centenarios - Verdejo - Rueda

109,00 DKK 149,00 DKK

75 cl / 12,5 % alkohol

Land: Spanien
Region: Rueda
Drue: 100 % Verdejo 
År: 2014
Type: Hvidvin
Velegnet til: Grillet fisk og kød, andre fiskeretter og ost.

 

Denne vin er produceret på Cuatro Rayas ældste vinstokke, mange af dem over 100 år. Vinen er en limited edition i anledning af vinhusets 75 års jubilæum. Druerne høstes og produceres efter traditionelle metoder, hvilket giver vinen en god balance og elegance. Efter fermentationen lagres vinen i 4 måneder sammen med naturlige gærrester.

 

Vinen har en nærmest gylden gul farve med grønne toner. Duften er ren og frisk med noter af frugt og urter. Smagen er fyldig og smagsfuld med noter af hvide frugter og urter og en silkeblød afslutning. 

Serveringstemperatur 6-8ºC

stk.

Læs mere

Om druen

Verdejo er hoveddrue i den spanske region Rueda og kæmper mod albariñodruen om at være Spaniens nationale hvidvinsdrue. Druen er aromatisk og har ofte en duft af laurbærblade. Af smagsnoter finder man pære og honning, og ved de større Verdejo vine finder man også en nøddeagtigsmag.

Om regionen

170 kilometer nordvest for Madrid finder man hvidvinsdistriktet, Rueda.

Jorden har et højt stenindhold og er derfor luftig og veldrænet. Samtidig er kalkindholdet højt hvilket gør området ideelt til hvidvinsdyrkning. Hoveddruen i området er verdejodruen, men i senere år er man begyndt at eksperimentere med sauvignon blanc. Vine fra Rueda er oftest sprøde med en høj syre, med en smag af grønne æbler, græs og mineralitet. 

Om landet

Som vinland er Spanien i en rivende udvikling.

Fra at være meget traditionsbundet, eksperimenteres der i dag med nye drue og metoder, som har øget kvaliteten markant og verdens øjne er virkelig begyndt at kigge på vinene fra Spanien. Produktionsmæssigt er Spanien det tredjestørste og man har lavet vin i mere end 3000 år. Derfor finder også nogle virkelig gamle vinstokke, som giver en meget koncentreret.  

Hoveddruen i Spanien er stadig den kraftige og kødfulde Tempranillo drue. Men hvor den tidligere var ensbetydende med varme vine uden skyggen af syre, kan man i dag finde meget mere komplekse og raffinerede vine. Hvidvinene er også under kraftig udvikling hvor områderne Rueda og Rias Baixas står for de bedste og mest interessante vine.