Marinerede sild

Marinér dine egne sild til julebordet.
Jeg har fundet denne opskrift i familiens opskriftsarkiv. En fast del af vores julefrokostbord. Servér dem med hjemmelavet karrysalat.

Ingredienser:
1 kg saltede sild
1 gulerod
2 rødløg
2 porrer
1 stykke peberod
3 tsk. hvide peberkorn
2 tsk sorte peberkorn
1 tsk sennepskorn
3 stk laurbærblad

Lage: 
3 dl alm. eddike,
3 dl vand
300 gram sukker

Tilberedning
De salte sild renses og skrabes renses. Evt. haler og finner klippes af. Skylles af flere gange, hvorefter de lægges i en skål koldt vand natten over. 
Sildene tages op og skæres i passende stykker af 2-3 cm. Grøntsagerne renses og skæres i tynde skiver. Sild og grøntsager lægges skiftevis i lag i en krukke eller et glas. Kog lagen op således at sukkeret er opløst og hæld over sildene. Stilles tildækket i køleskabet i tre dage. Hvorefter de er klar til servering.

Serveres med rugbrød og evt. karrysalat.